Ny vecka!



Hej alla fina läsare!

Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering, men det är full rulle och alltid något som kommer ivägen för bloggandet.

Nu har jag varit på den nya salongen i snart en månad och jag ångrar inte en sekund att jag valde att bli egen företagare. Jag får så mycket energi från mina härliga kunder och från mina kollegor och jag blir alltid så lycklig när jag tänker på att det snart är en ny vecka då jag ska få göra fler kvinnor och män fina i håret.

I början på veckan ska jag på en tredagars utbildning på Wella i deras fina lokal på östermalm. Det är färg som står på schemat och jag kan knappt vänta. Jag älskar att få lära mig nya saker och speciellt få utbyta idér med andra frisörer.

Jag ska hålla er uppdaterade på vad som händer de tre dagarna.

Detta innebär att jag inte finns på salongen måndag, tisdag och onsdag men jag har några tider kvar i slutet av veckan så om du vill boka tid så går det alltid att nå mig på mobilen. Kan jag inte svara på direkten så ringer jag upp så fort jag kan. Som jag nämnt förut så går det också jättebra att boka via internet på www.clipp-er.se .




Brazilian Blowout

 

 

På måndag ska jag äntligen göra en Brazilian Blowout på mitt hår. Vad skönt det ska bli att få mitt hår slätt och lent utan att behöva föna och platta det. Som jag har längtat! Känner jag att det är en behandling som jag kan rekommendera till er kunder så komma jag börja göra det på salongen inom nolltid.

Självklart kommer jag att visa före och efterbilder på mitt hår, så glöm inte att kika in här på måndag!:)


Clipp-er

 

Titta vilken fin salong jag jobbar på!






















Internetbokning




Hej!

Nu kommer jag med en rolig nyhet för er som vill kunna boka tid hos mig när som helst på dygnet, det är nämligen så att jag äntligen har skaffat internetbokning. Om ni vill använda er av internetbokningen så ska ni gå in på www.clipp-er.se och gå in på online boking, sedan trycker ni på min bild, alltså den där det står Veronica Pettersson. Sedan är det bara att sätta igång att boka.

För er som inte vill boka online så går det lika bra att ringa och boka tid. Ni når mig på 0739136837 eller via mail; [email protected]

Vi ses på salongen!


Produkter



Hej mina fina läsare och kunder!

Nu var det en vecka sedan jag började på den nya salongen och jag stortrivs.

Jag tänkte bara berätta för er som vill veta vad vi använder och säljer för produkter på salongen. Det är noga utvalda märken som verkligen är bra och som fungerar. De märkena som säljs på salongen är bla. Goldwell, Sebastian, Lanzas vax, Brazilian blowout produkterna, Doop vax och Davines.

Davines shampo och balsam samt inpackningar använder vi alla oss av i schamponeringarna. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte hade hört så mycket om just Davines innan jag började på Clipp-er men efter att har testat delar av serien så kan jag säga att jag är imponerad. Jag fick en liten snabbgenomgång av tjejen på salongen som säljer produkterna. De ska tydligen till största delen vara gjorda av naturliga ämnen. Alla dofter och det mesta av innehållet är från naturen. Bara det känns ju bra tycker jag. Sedan fick jag också veta att de praktiska förpackningarna går att tvätta ur när de är tomma och användas som tex matlådor eller saftflaska. Förpackningarna kan frysas och micras. Allså har de tagit allt ett steg längre och istället för att slänga förpackningarna så kan man faktiskt återanvända dem. Perfekt!

Jag och resten av salongen ska på en kurs hos Davines den 24 januari då ska vi få en riktig genomgång av produkterna, både hårprodukterna och deras smink, då lovar jag att det kommer mer fakta.





Färg




Ungefär så här ser jag ut i håret just nu. Fick ett litet ryck och la i en color fresh i botten och drog ut färgen ca 7 cm från botten. Längderna fick vara i samma färg som innan, alltså guldbruna. Det blir ett så snyggt djup i frisyren och det ser naturligt solblekt ut.

Color fresh är en toning från wella som endast säljs hos frisörer. Eftersom det är en toning så är den redan färdig blandad så det enda du behöver göra är att tvätta ditt hår och handdukstorka det sen applicera du färgen i håret och låt sitta 20 min. Detta är bra om du tex. har färgat ditt hår från blont till brunt och du märker att färgen börjar försvinna. Då kan du lägga i denna toningen för att få tillbaka färgen och jag lovar dig att ditt hår kommer bli glansigare. Det finns i massa olika färger och kan också användas till blonda hår för att få bort guldiga pigment.

Lycka till!


Fråga

¨

Jag fick en fråga i kommentarsfältet tidigare i dag som jag tänkte jag skulle besvara i ett inlägg.

hejsan!
har du något bra tips på vad man kan ta på slitet hår?
jag använder schwarzkopf- asia straight och det funkar , men blir ganska fettigt. eftersom jag använder löshår så sliter löshåret mycket.. har du ngt som verkligen funkar?

Svar: Jag har aldrig använt schwarzkopf- asia straight, men jag antar att det är någon slags kräm som slätar ut håret. Du säger att håret blir fettigt av produkten och det kan finnas flera orsaker. Dels kan det vara så att du tar lite för mycket av produkten testa att ta lite mindre. Jag vet inte riktigt hur du använder produkten men en av orsakerna kan vara att du applicerar det i torrt hår istället för handdukstorkat. Det är mycket svårare att fördela krämer i torrt hår än i blött och det kan då kännas fettigt. Det skulle också kunna vara så att du applicerar krämen från botten till toppen på håret och det gör att det kan kännas fettigt i botten. Testa att bara använda det på längderna. 

Jag skulle rekommenderar att du använder antigen ett live-in balsam eller något slags serum för torrt hår och använda dessa produkter med måtta så att inte håret känns fett. Jag har två favoriter båda är från loréal och ingår i en serie som heter absolut repair.

Hoppas du fick svar på dina frågor och tänk på att låta håret vila i från löshåret med jämna mellanrum!:)





L´oréal Série Expert Absolut Repair Unifibrine Treatment Serum

- Vårdande Leave-in Serum för torra och skadade toppar
- Återger en sund, sammetslen känsla till håret utan att tynga eller göra det fett.







Loreal Absolut Repair Leave-in Balsam


- Leave-in balsam till mycket torrt
och skadat hår som disciplinerar och
mjukgör genast spröda toppar.

- Skyddar håret och ger det
synbar styrka och glans.

- Ska inte sköljas ur





Behandlingar



Det har varit en del som har undrat över vad jag gör för behandlingar på salongen så därför tänkte jag summera ihop allt.

- Klippning (Jag tycker om att klippa alla olika frisyrer, ju mer variation desto roligare)
- Luggklippning (Du är mer än välkommen att komma in och klippa luggen mellan klippningarna)
- Färg (Jag går ofta på kurser för att alltid vara uppdaterad på allt nytt som händer)
- Slingor (Jag använder mig inte av folie utan av färdigskurna plastpapper och en hård platta under för ett stadigt grepp, med dem är det lättare att få färgen på slingorna ända in i botten enligt mig) 
- Permanent (Nej, ditt hår blir inte som på en pudel och ja, det går att få naturliga lockar och fortfarande behålla glansen på håret.
- Plocka ögonbyn (Fler borde göra det på salong, det är en skön avkoppling och du slipper göra det själv)
- Färga fransar och bryn (När man färgar fransar och bryn gör det att ansiktet ramas in och du slipper sminka dig så mycket till vardags)
- Uppsättning/styling (Antingen till en finare tillställning eller till tjejkvällen. Du kan också komma till mig bara för att få tips på bra vardagsfrisyrer)
- Brazilian blowout (Jag kommer snart att börja med det, så ni är välkomna att boka in en tid)

När ni besöker mig på salongen så ingår alltid en härlig huvudmassage undertiden ni sitter i massageschamponeringarna. Kaffe och te är en självklarhet och på fredagar serveras det vin. Du får alltid ta del av de nyaste tidningarna och i slutet av varje behandling får du en snygg styling och också tips på hur du kan göra samma frisyr hemma.

Vill ni ha en ny frisyr nu på början av året eller en snygg färg så är ni välkomna att boka tid på 0739-136837 eller på [email protected]



Här kommer en bild för er som vill se en uppsättning jag har gjort;

 


Vardagsfrisyr



Jag tycker fler borde göra snygga vardagsfrisyrer, varför inte göra en snygg fläta eller en tuff snedlugg? Om ni tycker det är svårt att hitta inspiration så kolla runt lite på min blogg, jag har lagt upp mycket inspirationsbilder. Hittar ni det inte här så kan ni gå in på frisyrer.se eller googla, det brukar jag göra när jag får idétorka.



Jag ska också bli bättre på vardagsfrisyrer, så här tänkte jag ha håret imorgon!:)



Ha en bra kväll, vi ses på salongen!


Underbar dag!



Idag var första dagen på jobbet och allt känns underbart, lokalen är toppen, kollegorna är kanon och jag trivs verkligen som fisken i vattnet.

Jag måste bara tillägga att jag skrev fel namn på en produkt jag rekommenderat i tidigare inlägg. Det ska inte vara Schwarzkopf Osis Design Mix Gloss, det var smooth jag menade och inte gloss. Det är en helt fantastisk produkt som jag senast använde idag på min kund.



 





Förändring




När jag igår skrev om att de flesta vill ha en förändring efter nyår så började jag tänka lite på min förvandling och nu kan jag inte sluta!  
Vad ska jag göra?
Som frisör har jag ju redan testat de flesta frisyrerna och färgerna. Men det är så allvarligt nu att jag skulle kunna sätta mig i frisörstolen och  säga "gör vad du vill". Jag har försökt spara ut mitt hår nu i flera år. Men med tanke på att jag färgar och bleker mitt hår väldigt ofta så har det inte kommit längre än en liten bit nedanför axlarna. Och frågan är ju ska jag vänta lite, låta mitt hår växa ut och se om jag trivs eller ska jag klippa kort? Som jag egentligen trivs bäst i.

Eller en lugg kanske?



Ja ni ser ju hur velig jag är. Känner ni så här ibland?  




Nytt år och nytt hår?





Jag vet inte riktigt hur ni fungerar men de flesta känner att de vill ha någon slags förändring efter nyår. Varför inte då en ny frisyr? Eller ny hårfärg? Hör av er till mig så ska jag hjälpa dig att hitta din stil i vår. 

Hos mig ingår alltid en härlig huvudmassage i massageschamponeringen och självklart en snygg styling.


Före och efter; 









Min förändring vid nyår hoppas jag kommer vara att jag ska laga mer mat hemma. Jag tänkte jag skulle börja nu. Önska mig lycka till, för det här kan gå hur som helst!



Gott nytt år!



Bättre sent än aldrig!

Hoppas att ni hade en jättefin nyårskväll och att 2011 kommer bli ett bra år för er.
Min nyårsafton var kanon, jag tror aldrig jag kommer att glömma den.

Så, kan ni inte berätta om era nyårsfrisyrer? Blev det lockar eller körde ni på en uppsättning, berätta!?
Jag hade i alla fall lockar och mycket volym, som tyvärr förstördes det lite efter tolvslaget då jag var ute i snön.


Så här såg jag ut;






RSS 2.0