Jobb

 




Det är en trött men glad frisör som skriver. Idag har jag klippt och färgat mina fina kunder, och städat hela salongen som en tok. Mycket trevligare att jobba i en fin och ren lokal och jag antar att det uppskattas av er kunderna också.

Jag har en sak jag ska berätta för er snart, ni kommer att få följa mig när jag gör en spännande sak. Mer om det kommer som sagt snart.





Robyn är alltid tuff i håret tycker jag!:)



Ögonbryn




Snart måndag och jag har verkligen vilat upp mig i helgen så nu är jag pigg och redo för en ny vecka då jag ska göra alla mina kunder snygga i håret.

Nu börjar man känna av att det närmar sig jul, bokningar strömmar in och alla vill bli fina i håret. Men varför inte ta det ett steg längre, låt din frisör plocka och färga dina ögonbryn och kanske också färga fransarna. Det kan man gott unna sig inför jul och nyår. Eller varför inte ge bort det i julklapp till mamma eller syrran?




På tal om något annat, jag sitter och kollar på svenska hollywoodfruar. Uch vad tråkiga frisyrer och färger de har. Inga snygga färger eller trendiga klippningar. Frisyrerna är bara långa och lockiga och alla är blonda, inte så jättespännande. Tänk va många olika frisyrer och färger de skulle kunna ha, det skulle vara kul med lite variation:)

Hur skulle ni vilja se dem?



Locktång




Det var mycket länge sedan jag höll i en vanlig locktång, nu för tiden gör jag bara lockar med plattången om jag inte ska göra riktigt små lockar förstås. Har man fått in vanan och vet hur man gör för att locka med plattång så tycker jag det är det mest smidiga sättet och att man får riktigt snygga lockar. Men nu har det kommit något nytt, nämligen en konformad locktång. Ni har säkert redan sett dessa lite överallt men för som inte vet hur de fungerar eller inte har sett dem så jag jag berätta lite mer.

Som ni vet så finns det ju en slags klämma på vanliga locktänger där man fäster toppen på hårslingan för att sedan rulla upp håret. Den nya locktången har ingen sådan utan är helt slät och konformad. För bästa resultat tycker jag att man ska ta en medeltjock hårslinga och sen snurra den några varv innan nu virar den rund locktången. Du börjar vira håret på den tjockaste delen och sedan ner. Försök vira så långt ner på toppen som det bara går, men akta så du inte bränner dig.

I och med att du tvinnar håret lite innan du lockar det så blir lockarna mer separerade istället för att du får docklockar. Testa dig fram och se vad du gillar bäst.

Jag vet inte hur många kunder jag har försökt lära hur man lockar med en plattång så detta tror jag kommer vara enklare för er där hemma och något jag verkligen kan rekommendera. 
 

Denna locktången finns i olika storlekar och märken, du hittar dem på internet, i butiker och i salonger.



Har ni testat?


Nya tekniker




Åh vad mycket inspiration jag har fått de senaste dagarna, jag kan knappt vänta tills jag får göra alla snygga håruppsättningar och färger som jag har lärt mig. Det finns så mycket kreativitet som vill ut, kanske jag ska köpa ett dockhuvud och testa allt jag vill på direkten. Det kliar i fingrarna nu!:)

Något som är riktigt underskattat i Sverige är att gå till en frisör och göra en hårstyling, tyvärr är det rätt få som kommer innan en fest och fixar håret. Det behöver inte vara så avancerat, jag kan hjälpa dig med att göra ett par snygga lockar som håller hela kvällen eller en tuff håruppsättning.




Nya Elina



Äntligen är bilderna på plats, jag glömde helt bort att ta ett kort på Elina när jag hade klippt färdigt så hon fick ta bilderna själv. Nu har jag fått dem och äntligen får jag visa er.

Jag klippte Elinas toppar för att fräscha upp frisyren som hon redan hade, sedan fick hon en tuff hellugg. Luggen gör så att ansiktet får en snygg inramning och så är det ju alltid kul med en förändring.

Tyvärr kommer inte Elinas hårfärg till sin rätt på bilderna, men den är jättefin. Hon har varit riktigt rödhårig förut men nu har hon en mörkare färg i botten och slingor i samma färg på längderna och tillsammans med den röda färgen ser håret levande och friskt ut. Färgen ger ett djup i frisyren och Elina passar riktigt bra i de varma nyanserna.

Så här snygg blev Elina;




Om du vill ha en snygg lugg eller bara hjälp med att styla den på bästa sätt så är det bara att höra av dig så bokar vi in en tid till dig för klippning eller en konsultation. Du når mig lättast på min mail; [email protected]



Elina




Jag har klippt min underbara vän Elina idag och här nedanför ser du två bilder på hur hon såg ut innan klippningen. Efterbilderna kommer jag snart att lägga upp och då kommer jag berätta mer om klippningen.

Så här såg hon ut före;



Färg





Idag färgade jag min härliga kund i en jättefin sandfärgad nyans med mycket guld och lite koppar slingor i. Och vad snyggt det blev.

Och på tal om koppar, jag älskar kopparnyanser. Det kan verkligen få ett par gröna och också ett par blå ögon att få en helt ny intensitet. Så har du en lite kallare hudton så tycker jag verkligen att du ska testa detta. Eller om du inte riktigt vågar gå hela vägen så varför inte lägga i lite guld eller kopparslingor i ditt blonda hår.










Emma Watson - från flicka till kvinna








Emma Watson har verkligen gått från att vara en söt tjej till att ha blivit en vacker ung kvinna. Jag tyckte hon var söt i sin förra frisyr men efter detta vågade klipp är hon en helt ny tjej. Frisyren gör att Emmas ansikte kommer fram på ett helt annt sätt och hon ser så mycket mognare ut.

Jag hoppas att det är många som kommer att följa Emmas fotspår så jag får klippa många korta frisyrer i vinter!:)



En bild för er som inte kommer ihåg hur hon såg ut innan;




Festfrisyr





Jag var på bröllop för några veckor sedan och jag måste bara visa min frisyr jag hade då.

Förresten, detta är första gången jag visar mig i bloggen. Så här ser jag ut!:)








Jag började med att blöta frampartiet och kamma i lite gelé, sedan kammade jag fram två stora vågor. I resten av håret sprayade jag i läggningsvätska och rullade upp håret på värmespolar. Efter att luggen hade torkat och spolarna hade svalnat så tog jag ut alla spolar och borstade ut lockarna. Sedan kammade jag allt hår så slätt som möjligt till vänstra sidan och färste med hårnålar sedan sprayade jag hela håret med ett finishspray och lite glanspray.

Jag tycker värmespolar fungerar hur bra som helst och framförallt lätta att använda hemma. Sätt igång maskinen och låt spolarna bli riktigt värma innan du börjar. Sedan är det bara att rulla upp håret antingen själv eller ta hjälp av någon. Låt spolarna sitta i till de har svalnat ta sen bort dem och kamma igenom håret med fingrarna, ta i lite glansdroppar om du vill. Om volym önskas så tupera håret och kamma lätt på ytan för att slippa "ruffset". Sedan spraya med ett finishspray.






Lycka till!:)



Permanent




Jag permanentade min sista kund idag och vad roligt det är. Förut har jag varit lite anti mot permanent men när man tänker lite närmare på det så är det ju rätt häftigt att man kan göra ett rakt hår lockigt. De flesta av er som levde på 80-talet har nog haft ett stort lockigt och framförallt svintoliknande hår. Jag tror det är därför så många skriker av rädsla så fort de får höra ordet permanet. Men nuförtiden finns det så bra permanentvätskor, så om man väljer och anpassar rätt vätska till rätt hår så blir det inte ens torrt eller slitet utan ser bara naturligt och fint ut. Men det är inte bara vätskorna som har ändrats utan också permanentspolarna, det finns nu ett helt hav med olika former och storlekar på spolarna det kommer också nya roliga tekniker hela tiden.

Förresten har ni varit inne på www.taaz.com ? För er som inte har läst inlägget som handlade om just taaz.com så hittar ni det HÄR.
Där kan ni bla. testa på att ha lockigt hår, ni får bara inte missa detta.








Hoppas ni får en fortsatt trevlig fredagskväll och för er som sitter hemma och kollar på idol så måste jag bara säg att jag tycker Linnéa är så snygg i sin lugg.



Julklappstips





Som jag berättade tidigare idag så tänkte jag ge er några tips på julklappar. Har ni frågor på några av  produkterna jag kommer att nämna så är det bara att fråga.

Syster och flickvän;

Volumaster - alla tjejer vars hår saknar volym borde ha en sådan
En bra inpackning - för er med lockigt hår rekommenderar jag L'oréal Professionnel Shine Curl Intensiv Kur
Dust it - passar både korta och långa frisyrer
Hårsmycken - får man inte till håret innan festen så fixar hårsmycket frisyren år dig.
Shampo, balsam och inpackning i reseförpackning - alltid lika kul att få



Mamma;

Ett shampo och balsam för moget hår
- jag rekommenderar Kerastase Age Premium - Bain Substantif
En svinhårsborste - med denna kammar du ut dina naturliga fetter från hårbotten som gör att du får ett fint och glansigt hår.
Ett glansspray eller serum - rekommenderar Dimond Gloss - Shine Spray från Goldwell



Bror, pojkvän och pappa;

Ett riktigt bra vax - Lanza Molding Paste
Schampo och balsam - Dualsenses For Men
Miniplattång - bra till lägre hår eller luggar



Farmor, farfar och mormor och morfar;

Silvershampo
- nej detta är inte bara till blondahår utan också till gråahår. Håret kommer få mer lyster och glans
Shampo och balsam för moget hår - jag rekommenderar Kerastase Age Premium - Bain Substantif



Lite lyxigare julklappar;

Stylingjärn av märket GHD eller Cloud nine
Brazilian Blowout
Extensions



Eller varför inte ge en färgbehandling hos en frisör till din mamma eller syster. Du kan också ge en hårstyling inkl. tvätt och härlig hårbottenmassage till flickvännen eller pojkvännen eller förresten varför inte till DIG SJÄLV?
Detta är en perfekt sak att göra innan du ska på fest så du är snygg till kvällen.

Naturligtvis kan ni boka in en tid hos mig, maila mig om ni är intresserade.
[email protected]

Hoppas ni har fått några bra tips!




( Älskling! Det jag skrev under lyxigare julklappar är det jag önskar mig;) )








God morgon!





God morgon!

 Nu väntar ännu en dag fylld med underbara kunder. Men innan jag går tänkte jag bara säga att ikväll kommer jag att göra ett inlägg om vad du kan ge till dina nära och kära i julklapp. Jag har många bra tips på gång, fråga bara min syster som alltid får något med hår att göra; förraförra julen fick hon en plattång, förra två gigantiska schampo och balsam och denna julen ja det kan jag tyvärr inte säga med tanke på att hon kanske läser detta men i alla fall ikväll kommer lite bra tips.

Ha en bra dag!



 


Vad passar du i?






Vill du testa att ha Julia Roberts snygga hårsvall, en tuff frisyr som P!nk eller Taylor Swifts fina lockar? Nu kan du få testa, ja eller i alla fall på bild.







Jag bara måste berätta om en sida jag blev tipsad om. Den är helt klockren, ni som inte testar kommer att ångra er. Jag ska bara berätta lite kort om vad det här handlar om, resten får ni uppleva själva:)

Det ni kommer att får göra är att ladda upp en bild på er själva, på bilden ska ni ha uppsatt hår och helst inget smink. Sedan kommer du att kunna sminka din bild genom att välja olika färger på en palett. Du kan också testa massa kändisfrisyrer. Jag tycker det här är hur kul som helst och framförallt ett bra sätt att se vad man passar i.

Gå in på www.taaz.com och tjejen jag fick tipset av är http://jennifernorsander.blogg.se/





Långt hår




Jag sitter här och googlar massa snygga frisyrer och färger för att få lite härlig inspiration och hittar jättemånga bilder på tjejer med långt hår och blir så fruktansvärt avundsjuk. JAG VILL OCKSÅ HA! Kanske ska jag satsa på extensions. Men ändå inte, för jag tycker inget slår känslan av att bara ha sitt egna hår. 


Förövrigt, är inte Jennifer Lopez frisyr helt fantstisk här? Längden är lagom, färgen är både varm och kall vilket gör att det blir fina skiftningar. Och luggen är inte för lång och inte för kort och inte för tjock och inte för tunn, helt perfekt alltså. Så vill jag ha mitt hår, eller nästan så. Om jag skulle valt den här färgen skulle jag nog lagt i lite mer koppar för att få mina gröna ögon att kommer fram på ett fint sätt.






Vad tycker ni?


Klippning och färgning




Som jag berättade igår så var min vän Lisen på salongen idag. Tyvärr fick jag inte klippa någon robynfrisyr på henne, men hon blev jättesnygg ändå.

Jag blekte hennes utväxt och appliserade ett parti i luggen med en fin beigie färg. Färgen i luggen var pricken över i:et, det kan bli så tråkigt med en helfärgning så detta gör färgen och frisyren lite mer intressant. Sedan klippte jag en snygg lugg och gav tips om hur hon bäst stylar sin nya frisyr.



Före






Efter




Makeover





Imorgon kommer bli en rolig dag, min fina vän Lisen är på besök här i Stockholm och imorgon kommer hon till mig på salongen. Vi ska göra en liten makeover, planen är att lägga i lite ny färg och klippa en tuff frisyr. Om jag hade fått bestämma själv hade jag nog klippt henne som robyn men jag vet inte riktigt vad Lisen säger om det, haha. Men om jag inte kan övertala henne till att klippa sig kort så har vi pratat om en riktigt tjock hellugg, spikrak och som slutar precis ovanför ögonen. Vi har ockå pratat om att helbleka hennes hår och nyansera det i en snygg ton. Förhoppningsvis har Lisen inte något emot att vi tar före- och efterbilder på frisyren, så resultatet kommer ni kanske att få se imorgon.



Hösten och vinterns hårtrender





Jag tänkte jag skulle göra en liten sammanfattning av hösten och vinterns hårtrender. Bättre sent än aldrig, eller vad säger ni? Jag tycker att alla säger olika men jag har tagit det bästa av allt och skapat en miniguide till hösten och vintern hårtrender 2010. Men först måste jag bara säga att trender i all ära men tänk på att alltid sträva efter en frisyr som klär dig och som du känner dig bekväm i, det är då du blir som snyggast!

Så vad är det för hårtrender då? Jo, mittbenan är ett minne blott och istället tar snedbenan plats, vilket känns helt okej för mig. Längden ska vara till axlarna och frisyren ska vara något uppklippt men dock inte för mycket utan håret ska fortfarande kännas flexibelt, man ska kunna variera sin frisyr. Håret ska vara naturligt och inte för slätt och tillfixat. Det ska inte se ut som att man har ansträngt sig allt för mycket. Lite lockingt men abolut inte som korkskruvar utan utkammande och är aningen tillruffsade.

Färgen ska lika så vara naturlig, inga skrikiga färgval utan jordnära nyanser. Många väljer att gå åt det lite varmare hållet som rött, koppar och guld. Man ska inte kunna se några tydliga slingor utan alla färger ska smälta ihop med varandra.






Luggar







Varför klipper inte fler lugg? Det finns luggar i alla olika former som passar alla olika ansiktsformer.
Om du inte vill ha en kort lugg, varför inte en lång? Gillar du inte spikraka, varför inte en taggig? Passar du inte i en hel-lugg, varför inte klippa en längre snedlugg. Fyllig, tunn, kort, lång ifall du inte kan bestämma så ska jag ge dig lite tips.







Jobb




Vet ni vad jag gör just nu? Jag längtar tills i morgon, då ska jag färga, slinga och klippa mina härliga kunder. Jag ska göra dem så fina i håret som det bara går. Det är alltid lika roligt att få bolla fram nya idér med mina kunder, sedan applicera färgen och klippa och tillslut få se resultatet.

Mitt jobb är det mest kreativa och underbara jobb som finns och ärligt talat så tror jag inte att jag skulle kunna tänka mig något annat.





 


Petra Marklund - September




Petra Marklund, September, så mycket bättre-Petra, September-Petra, säg vad ni vill men snygg är hon!

Vilken skillnad från förr! Förut vad hon en artist som enligt mig bara var en i mängden. Men wow vilken förvandling. Vilken cool tjej och vilken häftig stil och rösten ska vi bara inte tala om.

Men bäst av allt är så klart frisyren. Jag har ärligt talat funderat på att klippa av mina lockar till denna tuffa frisyr.

Det enda negativa med denna förvandlingen är nog att min pojkvän också har upptäckt henne, efter att hon gjorde Petters låt i Så mycket bättre så pratar han inte om något annat och jag har hört låten en antal tusen gånger;)




Före








Efter






Dagens frisyr




Idag blev det en enkel hästsvans. Jag tuperade upp volym för att frisyren skulle bli mer intressant och för att få en snygg form. Sedan satte jag upp håret med en hårsnodd och snurrade en hårslinga runt hästsvansen och fäste slingan med en hårnål på undersidan.




En enkel vardagsfrisyr!






The Brazilian Blowout




För några år sedan lästa jag en intervju med Nicole Richie som handlade om The Brazilian Blowout. Hon berättade i intervjun att det var någon ny behandling i Hollywood. Efter behandlingen blev håret rakt och glansigt bara genom att föna det torrt med fingrarna, alltså behövde hon inte platta eller föna det rakt för att uppnå samma resultat. Och jag kommer speciellt ihåg att hon berättade att hon för första gången kunde gå ut med blött hår och att det faktiskt la sig fint och inte blev yvigt och frizzigt när det torkade.  

Jag, som då var slav under plattången och hatade mitt frizziga och lockiga hår, blev helt till mig och ville att behandlingen skulle komma till sverige så fort som möjligt.

Nu har Brazilian Blowout äntligen kommit till hit och det är ett namn som finns på de flestas läppar. Alla vill göra behandligen även de som inte ens behöver det :)

För ett par veckor sedan var jag äntligen på en kurs för att få behörighet att utföra Brazilian Blowout och nu kan jag knappt vänta på att göra behandlingen på mitt egna hår och mina kunders.





Brazilian Blowout förbättrar håret genom att skapa ett proteinlager runt hårstrået.
Behandlingen tar endast 90 minuter och du får ett glansigt, frizz-fritt, slätt hår som håller upp till 12 veckor.

The Brazilan Blowout hemsida finns det massor att läsa.



Är ni lika intesserade som jag?


Goldwells nya produkter



Goldwell har bytt ut sin gamla stylingserie mot en helt ny. Den heter StylieSign och jag tycker verkligen att goldwell har ryckt upp sig. Från trista produkter och tråkig design till ett riktigt ansiktslyft. Stylingprodukterna doftar underbart, förpacknigarna är fräscha och stilrena och till det viktigaste; innehållet är riktigt bra, över förväntan måste jag säga.

Fönar och plattar du håret ofta så kommer du med all säkerhet gilla mina två favoriter.
Du kommer få ett mjukare och glansigare hår.




Hot form - Heat styling lotion

- Stärkande stylinglotion som ger lent hår
- Perfekt till fint och normalt hår med långvarig
antifrizzkontroll
- Med färg- och värmeskydd upp till 200 grader celsius

Spraya i handdukstorkat hår. Platta eller styla med fön och borste.






Sleek Perfection - Spray Serum


- Sprayserum som påskyndar effekten och skyddar håret vid användning av plattång
- Ger 24 timmars fuktskydd
- Med färg och värmeskydd upp till 200 grader celsius

Spraya på torrt hår innan användning av plattång. 



  Källa: www.goldwell.se


Inspiration




Någon som enligt mig alltid är fin i håret och som man knappt kan låta bli att inspireras av är Nicole Richie.








Vilken frisyr gillar du bäst?


Flätor



Denna fredag var det flätor som stod på schemat, du ska få ett litet smakprov på dagens frisyr.


                       
Två utbakade flätor på vardera sidorna. Fläta sedan ihop dem på slutet och låt flätan hänga ner på en sida. Avsluta med att "lösa" upp flätorna för att håret ska bli mer busigt och slarvigt det kommer också se ut som  att du har ett fylligare hår. Glöm inte avsluta med finishspray!


Välkomna!





Första bloggen och första inlägget på denna frisörblogg. Välkomna!

Vad är då mer passande än att berätta för er att igår kväll klockan 18.30 så blev jag tilldelad mitt gesällbrev på stadshuset här i Stockholm.

Efter all slit och träning inför gesällprovet som jag gjorde och klarade i våras så kändes det underbart att få diplomet i mina händer.

Smakprov på mina gesällmodeller.
                                               

                                              Två frisyrer från mitt gesällprov.



Blå hallen


                                      På plats i Blå hallen med mitt gesällbrev i handen.


RSS 2.0