Tips till nyårsfrisyren




Jag tänkte bara ge er några enkla och rätt så självklara tips till nyårsuppsättningen imorgon.

För det första, köp hårnålar i samma färg som din hårfärg. Finns det inte exakt samma färg så köp så lik som möjligt. Det ser så tråkigt ut när man ser hårnålarna för mycket enligt mig.

 För det andra så säger jag bara tupera, rupera, tupera! Även fast du inte vill ha så mycket volym så lovar jag dig att din frisyr kommer hålla hela kvällen och vill du inte ha så mycket volym så testa att inte tupera håret i 90 grader utan tupera håret åt det hållet du vill att håret ska ligga. Kamma sedan håret på ytan. För er med svårtuperat hår, testa att använda dust it eller spraya med ett hårspray innan du tuperar. Tuperingen gör inte bara så du får volym det blir också ett jättebra "fäste". När du fäster nålarna i ett tuperat hår så sitter hårnålarna mycket hårdare än om du skulle fästa dem i ett otuperat hår.

Jag vill också påminna om att inte spraya för mycket så håret blir alldeles stelt och orörligt, om det förstås inte är den stylen du är ute efter. Använd istället bra produkter innan, tex som ett starkt mousse eller gelé, beroende på vad ni ska göra förstås.

 Rullar du upp håret på spolar eller lockar det så tycker jag det blir snyggast att kamma ut det efteråt för att få ett mjukt hår. Men eftersom du har använt en produkt i innan som ger stadga så kommer då tex. lockarna att hålla även fast du kammar i det och du slipper ha massa spray i det. Fast lite spray tycker jag att ni ska använda som finish. Men tänk på att inte hålla sprayflaskan för nära håret utan håll avstånd så slipper du att det bli för stelt och du får sprayet bätte fördelat över hela håret.

Lycka till!


Månadens lista


I december månad:

-har jag tyckt bäst om att våffla håret och göra tuffa uppsättningar
- har en stor rundborste och en bra fön varit mina bästa vänner
-har jag gjort flätor med hjälp av olika tekniker och strukturer
- har jag tyckt den finaste hårfärgen som finns varit koppar
-har jag tyckt att nästan alla färger blir snyggare om man har en lite mörkare ton i botten som ger ett djup
-har jag gjort snygga uppsättningar med bara fyra hårnålar, vill ni att jag visar?
-har jag gillat korta klippningar
-har min absoluta favoritprodukt varit Loreal Absolut Repair Leave-In Serum
-har jag tyckt att de bästa sakerna med frisöryrket varit kundkontakten och att jag fått lära mig nya tekniker och metoder
-har jag verkligen älskat mitt yrke



Erbjudande



För att fira att jag ska börja på en ny salong så ska ni få ett bra erbjudande! Alla som bokar en tid för en klippning innan den 7:e januari får 25% rabatt om ni uppger min blogg vid bokningstillfället.

Salong Clipp-er på Torsgatan 1.

Du når mig på telefon; 0739-136837 eller via mail; [email protected]

Välkomna!





Jag



Eftersom jag knappt har presenterat mig här i bloggen så kan jag passa på att berätta lite om mig själv nu.

Jag fyller 22 år snart, men tycker tiden har gått så fort så jag tror fortfarande att jag är 18 år men känner mig dock som 30. Jag bor i centrala Stockholm men också i Solna fast egentligen är jag ursprungligen från södra Sverige. Så var glad att jag skriver och inte pratar för då hade ni fått höra en dialekt som de flesta tycker låter som Småländska fast nu med en stockholmsk melodi. Jag använder mig inte heller av r, de tappar jag helt. Jag säger tex. båste istället för borste och kåv istället för korv. Nog om det!

Jag gick en treårig frisörutbildning på gymnasiet och visste från första dagen på min utbildning att jag hade valt rätt. Jag tror det var när jag föddes som jag insåg två saker; den första var att jag ville klippa hår och den andra att jag skulle flytta till en storstad så fort det bara gick. Men jag fick vänta ett antal år innan jag bev myndig. Dagen efter jag avslutat mina studier gick flyttlasset upp till stockholm. Ni träffade säkert mig då, det var jag som stod på fel sida i rulltrappan. Men jag lärde mig fort och nu har jag anamat storstadspulsen. Det krävs mycket för att få mig att flytta härifrån om det inte är till utlandet förstås.

Jag började jobba på en salong mitt inne i stan och trivdes mycket bra, jag fick lära känna så många härliga kunder och kollegor. Under tiden jag jobbade på salongen gjorde jag mitt gesällprov och vilken lättnad det var när jag fick beskedet att jag hade klarat provet. Jag tror till och med att det kom en tår eller två i alla fall från min mamma.

 Men nu har jag tagit ett stort steg och startat ett eget företag och ska snart börja på en jättefin salong. Ni som kommer besöka mig kommer att älska salongen. Jag kommer ta hand om er så väl, ni ska verkligen få det bästa.

Fortsättningen har jag ingen aning om, men ni är mer än välkomna att följa mig här på bloggen och ni är så klart välkomna till salongen. Men en sak vet jag säkert om framtiden och det är att jag kommer gå på mycket hårvisningar och kurser och ni ska få följa med mig via bloggen och få veta allt om alla nya trender och jag ska ge er så mycket tips.





Tips




Jag måste bara passa på och tipsa er om en hårprodukt till. Det är en produkt från schwarzkopf som heter Schwarzkopf Osis Design Mix Gloss. Använder du denna produkt i ett torrt hår så kan jag garantera dig att du kommer märka stor skillnad. Håret blir mjukt och följsamt och glansigt. Och som med de flesta produkter blir det extra bra om man fönar håret med produkten i istället för att låta håret självtorka.







Har ni märkt att jag nästan bara tipsar om produkter för torra och frizziga hår? Troligtvis är det väl för att jag själv har sådant hår och det är produkterna jag använder själv. Men jag lovar att du kommer att få läsa om saltvattenspray och mousse med hård stadga snart.


Wella - Enrich



Jag testade ett schampo och balsam ur Wellas serie och jag är jättenöjd. Mitt hår blir verkligen glansigt och lent av det. Jag använder schampo och balsam för skadat hår och den heter Enrich, men det finns även Brilliance som är för färgat hår, Balance som är för att mjukgöra hårbotten och till sist Age som är till för "moget" hår. Har du svårt för att veta vad som passar dig bäst så tycker jag att det enklaste är att fråga en frisör på salongen där du köper dina produkter.


Jag ska nog springa ner och köpa Enrich-inpackningen idag, så är serien komplett.




The Brazilian Blowout




Snart, snart, snart kommer jag att utföra brazilian blowout. Som jag har längtat efter att få göra frizziga, torra och yviga hår glansiga, följsamma och släta.

Vill du läsa mer om denna mirakelbehandling så kan du antingen läsa detta inlägget som jag har skrivit eller kan du gå in på The Brazilian Blowout.


För att boka in en tid eller om du har frågor angående behandlingen så når ni mig på 0739136837 eller via mail;
[email protected]



Visst är det stor skillnad?

Källa; www.thebrazilianblowout.se



Rastlös





Som jag har sagt förut så börjar jag på en ny salong den 5:e Januari och är ledig fram tills dess. Ledighet i all ära, men när alla andra jobbar och när man själv längar efter att få klippa och färga så är det inte så jättekul att vara ledig. 

Just idag är jag sugen på att klippa Robyn och Petra inspirerade frisyrer. På ett sätt har jag börjat tröttna på det klitvita håret med kort på sidorna och långa längder upptill. Men om man tittar på hur Petra varierar sin frisyr och gör den mer intressant så känns det helt ok att frisyren får stanna ett tag till. Hon tex. lockar håret, gör snygga läggningar, har en fläta på sidan eller bara har det lite busigt och ruffsigt. Jämfört med Robyn som nästan alltid låter håret vara rakt och platt och med en markerad sidbena eller så har hon håret rakt bakåt.

För er som har denna frisyren så kan jag rekommendera er att använda Dust it i håtbotten för att få stadga och volym.




Tävlingar




Nu är julen över och snart är det nyår. Jag var faktiskt ute och shoppade min nyårsklänning idag. Nu saknas det bara ett stort halsband och en ring sen är jag färdig. Håret har jag planerat att tupera för att få mycket volym och sen locka topparna. Kanske använder jag ett glittrande diadem också, har inte bestämt mig än.

Jag fastnade för denna bilden, skulle vilja ha det så här på nyår. Dock inte så mycket volym.




Efter nyår kommer det att komma upp tävlingar här på bloggen men roliga priser, allt har så klart med hår att göra. Så glöm inte att hålla utkik.



Visitkort





Beställde jättesnygga visitkort för någon dag sedan och nu sitter jag och längtar och hoppas på att de kommer med posten imorgon. Jag blev verkligen hur nöjd som helst med designen på korten, enkelt och stilrent. Precis vad jag tänkt mig.



Vad tycker ni?


Salongen jag ska börja hyra stol på heter Clipp-er och det är deras logga jag har på visitkortet.
För er som inte vet så börjar jag den 5:e januari och det går bra att boka tid redan nu.

Ni är välkomna att ringa 0739136837 eller skicka ett mail till; [email protected] så hjälper jag er att boka in en tid.



Eget företag




Åh vad jag längtar efter att komma igång med mitt företag, det kommer bli kämpigt men det ser jag som en rolig utmaning. Jag känner redan att jag har lärt mig massor om eget företagande.

Men bäst av allt är att jag kan planera min egna tid och ge allt till mina härliga kunder. Ni ska verkligen få det bästa av allt.

När ni kommer till mig ingår alltid en härlig hårbottenmassage och under tiden ni får det så får ni även en skön massage i schamponeringsstolen. Det ingår också alltid en föning eller lättstayling, ni ska känna er snygga när ni går ifrån salongen. Ni blir alltid serverade kaffe eller te om så önskas och kommer ni på en fredag så får ni njuta av ett glas vin. De nyaste modetidningarna finns också alltid till hands.

Du ska inte bara få en snygg klippning och färg hos mig, du ska också få en skön och avkopplande stund.

Välkommen att boka in en tid via mail; [email protected] eller på 0739136837






Nyårsfina




Det är nyårsafton och du har stått och lockat ditt hår i evigheter och försöker göra en uppsättning men det blir inte riktitg som du tänkt dig. Du tycker inte att det känns så festligt och funderar på att blöta ner håret och börja om från början. Känner ni igen det? Om ni gör det så har jag några enkla råd till er. Jo, använd ett diadem, ett hårmycke eller en snygg flätning, det brukar rädda de flesta nyårsfrisyrer och det bästa är att du inte ens behöver göra en så avancerad frisyr eftersom ditt hårsmycke kommer att göra jobbet.

Mitt råd är att tuppera upp mycket volym och göra lite busiga lockar i topparna och i med diademet sen är du färdig att gå. Och om du tycker det är för enkelt så gör en "slarvig" frisyr av lockarna och fäst ditt hårsmycke på sidan.

 Är du duktig på att fläta så är det ju alltid en höjdare att fläta sitt egna hår till ett diadem. Jag har ett jättebra tips när det gäller just flätade diadem och det bästa är att du inte ens behöver ha långt hår för att kunna göra det. Nästa gång du är hos mig på salongen så fråga mig så visar jag gärna hur du kan göra.










Det kommer snart mer inlägg angående nyårsfrisyrer så håll utkik!


Nobelbanketten




Det kom ju inte som en chock att jag inte blev inbjuden till nobelmiddagen, men jag har dock gjort två kvinnor vackra i håret inför kvällens festligheter. En snygg föning och en stram och sofistikerad uppsättning med snygga detaljer har jag fått göra idag. Alltid lika roligt!
Tyvärr har jag ingen bild på varken föningen eller uppsättningen.

Ska du också på någon fin tillställning eller bara en vanlig fest så hör av er så bokar vi in en tid så ska jag göra er snygga i håret.




Visst är det kul att sitta och kolla på alla fina frisyrer och klänningar?










Vilken dag!




Vaknade med tuppen och hjärnan har gått på högvarv hela förmiddagen. Jag har ringt så mycket samtal och tagit många beslut.

Så vad har det med hår att göra? Jo det ska jag berätta för er. Jag ska börja hyra stol på en fantastisk fin salong mitt inne i city. Lokalen och inredningen är precis enligt min smak. Det är mycket vitt och stilrent med snygga detaljer och något som jag tror ni kunder kommer att gilla är de underbara massageshamponeringarna.

Så sätt igång och boka en tid hos mig i en jättefin miljö.

Ni når mig på 0739-136837 eller via mail [email protected]

Välkommen!


Plattång




Hej mina läsare!

Idag är det jag som behöver ett tips från er. Det är nämligen så att jag ska köpa en ny plattång och undrar ifall det är någon av er som har testat plattången av märket Cloud Nine?

Det står mellan Cloud Nine och GHD, frågan är vilken jag ska välja.

Skriv gärna en kommentar och ni har testat den, tack! 



Festfrisyr




Igår var det tjejkväll och det var jag som stod för frisyrerna!:)



Minna; Jag plattade Minnas hår så att det blev riktigt spikrakt. Jag tycker att det är så snyggt och stilrent när allt hår når till samma längd, en så kallad helform, istället för jättemycket uppklippningar. Jag avslutade med ett finishspray och ett glansspray, enkel och lätt stayling men så snyggt.




Caroline; Om ni vill veta hur jag gick till väga med stylingen av Carros hår så är det bara att bläddra ner och läsa mitt förra inlägg. Där finns det en jättebra beskrivning på hur man lättast får så här tuffa lockar.




Lycka till alla tjejer!:)

För er som absolut inte vill eller kan göra detta hemma så är ni mer än välkomna att boka in en tid för styling hos mig så ska jag göra er fina i håret och lära er lite knep.
[email protected]



Dubbelt upp




Mary-Kate och Ashely Olsen, alltid snygga i håret och alltid nya färger. Jag gillar deras stil på lockarna, lite ruffsigt och inte för slätt och kammat. Det ser inte ut som att de har stått i evigheter och stylat håret, vilket de säkert har gjort. För att få deras frisyrer så krävs för det första ett långt hår, har du inte det så funkar det bra med löshår. Något som är bra är löshår med clips så du kan ta ur det när du vill.

Börja locka håret med plattång eller varför inte med den kornformade locktången jag har skrivit om förut. När du är klar så spraya håret med ett lite mjukare spray så att du kan kamma igenom håret med fingrarna. När du gjort det så ska du tupera håret, börja i hårbotten och arbeta dig med lätta rörelser ut mot toppen så att du får den härligt ruffsiga känslan, men akta så du inte tar i för mycket så att du tuperar upp för mycket volym. Använd lite Dust It från schwartzkopf i hårbotten för att få volymen i botten ska hålla bättre.
 Avsluta med ett finishspray.

Lycka till!



RSS 2.0